پیش چشمت داشتی شیشه کبود
زان سبب عالم کبودت می نمود
یکی از حکمای یونان چون بیقراری و بی ثباتی را اصل هر چیز می دانست و فلسفه اش بر این پایه بود و از مردم کناره جویی داشته و دنیا را به چیزی نمی گرفته او را از زمره بدبینان می شمردند و حکیم گریانش می خواندند . نام وی هراکلیتوس است .
برخی از ویژگیهای نوجوانی تاثیر و دوام خود را ، حتی در سالهای جوانی حفظ می کنند و شخصیت جوانی را نیز زیر تاثیر می گیرند از جمله این موارد منفی گرایی را می توان نام برد .
خیلی سالها پیش شارلوت بوهلر بر چسب منفی گرایی را به بلوغ زده است این حالت در سنین جوانی با بقایای از زندگی گذشته همراه می باشد در چنین حالتی فرد حالت ضدیت در مقابل زندگی به خود می گیرد و یا به نظر می رسد که فرد موقعیتها و یا چیزهای خوبی را که قبلاً به دست آورده بوده از دست داده است .
یکی از نویسندگان معتقد است برخی از نوجوانان و جوانان سعی دارند از عوامل زمینه ساز ناراحتی پدر و مادرشان مطلع شوند آن وقت اگر والدین به پاکیزگی و آراستگی بها بدهند آنان بی نظمی و آشفتگی را انتخاب می کنند اتاقشان را بهم می ریزند و لباسهایشان را هر کدام به گوشه ای می اندازند اگر والدین به خوشرفتاری و ادب و نزاکت اهمیت بدهند آنان عملاً راه جسارت و بی پروایی را در پیش می گیرند . سالهای نوجوانی و جوانی اغلب دوران سرکشی و تمرد فرزندان و سالهای سختی و مرارت والدین است . تماشای تبدیل کودکی شیرین و دوست داشتنی به نوجوان یا جوانی بالغ و سرکش چندان آسان نیست . لازم به یاد آوری است که میزان و شدت منفی گرایی نوجوانان و جوانان بستگی به سه عامل زیر دارد :
اول : مناسبات پیشین آنان با والدین که در جهت سازگاری و یا ناسازگاری شکل گرفته است .
دوم : مناسبات کنونی آنان با والدین که حول محور تفاهم یا ثخاصم تنظیم گردیده است .
سوم : مناسبات والدین آنها با یکدیگر که مبتنی بر روحیه رفاقت یا رقابت با یکدیگر استوار گردیده است .
پیشنهادها و راه کارها به والدین و اولیا ء و مربیان
رعایت موارد زیر را توصیه می کنیم :
بیقراری جوانان را بپذیرید و با شکیبایی و تدبیر و ناسازگاری ، تلون روحی آنها را تحمل کنید این روش به سازگاری تعادل مجدد و بازگشت آنان مساعدت می نماید .
تظاهر به دانایی بیش از اندازه نکنید معمولاً جوانان با کسانی که مدعی دانش وسیع و اطلاعات کامل هستند میانه چندان خوبی ندارند .
رفتار آنان را به باد انتقام نگیرید کلام ملایم و رفتار متین در جذب جوانان و جدایی آنان از منفی گرایی تاثیر به سزایی دارد .
حساسیتها ی جوانان را مورد استهزا قرار ندهید اگر چه برخی از حساسیتها مشکل آفرین است ولی چنانچه با جلب اعتماد و با استدلالی متین با این پدیده روبرو شویم به نتیجه مطلوبتری خواهیم رسید .
به استقلال سنی آنان احترام بگذارید والدینی که وابستگی فرزندان خود را بر استقلال نسبی آنها ترجیح می دهند خواسته یا ناخواسته زمینه رنجش آنها را فراهم می نمایند .
در اصلاح حقایق عجله نکنید . نسل جوان اغلب نسبت به اصلاح گفته هایش و رفتارش از جانب دیگران واکنشی نامناسب نشان می دهند . با تدبیر و به مرور زمان امکان جلب اعتماد نسل جوان و در نتیجه اصلاح رفتارش همیشه وجود خواهد داشت .
به خلوت آنان احترام بگذارید . جوانان به خلوت با خویشتن نیازمندند تا بتوانند در ک جامعتری از زندگی به دست آورند و علاوه بر آن به جنبه های مثبت زندگی بیشتر بیاندیشند .
گفتگوهای مختصر و مفیدی با جوانان ترتیب دهید . چنانچه والدین و مربیان گفت و شنود هایی را با جوانان ترتیب می دهند سعی داشته باشند که بیش از ضرورت سخن گفته نشود و از طولانی کردن بحثها و گفتگوها که در نهایت به ملال و خستگی منجر می شود پرهیز نمایید .
با روحیه مثبت گرایی با فرزندان خود روبرو شوید . تا آنها از لحاظ مشاهده الگوهای مؤثر زندگی یعنی پدر و مادر بتوانند به شما اعتماد راسخی داشته باشند و نیز دید منفی گرا را به دیدی مثبت گرای متحول نمایند .