چگونه شاد زندگی کنیم ؟
الگوهای رفتار :
ضمیر ناهشیار مسئوول بخش بزرگی از پیامدها و سبب همه تکرارها در زندگی انسان است . ما بر اساس برنامههای ثبت شده در ضمیر ناهشیار خود عمل میکنیم . در هر مرحلهای که باشیم میتوانیم به آنچه میخواهیم دست یابیم . اما باید یک نکته را برای خود مشخص کنیم که هر وقت تصمیم به تغییر بگیریم با مقاومت روبرو میشویم بعبارت دیگر کمربندها را باید محکم ببندیم.
شکلگیری الگوهای رفتاری :
بلافاصله پس از تولد ، الگوهای رفتاری شروع به شکلگیری میکنند پس بسیار محکم و جا افتاده هستند . بخش کوچکی از الگوهای انسان در زندگی هشیارانه و بخش اعظم آن ناهشیار بوده و بازتاب آموختههای او از والدین است.
همیشه از خود به خوبی یاد کنیم و زندگی را بطور دلخواه تصور کنیم . کتابهایی را که در زمینه موفقیت نوشته شدهاند با دقت بخوانیم . بهتر است الگوهای رفتاری دلخواه را روِی کاغذ بیاوریم تا این الگوها برای ما بصورت یک انتخاب آگاهانه درآیند.
تصویر ذهنی از خویشتن :
منشا تمام افکار و حرکات ما چگونه دیدن خویشتن است . بنابراین تصویر ذهنی ما تعیین میکند که ( دنیا را تا چه اندازه دوست داریم و چقدر مایل به زندگی در آن هستیم ) دقیقا چه اندازه در زندگی موفق خواهیم بود.
از اینرو است که دکتر ماکسول مالتز مینویسد : « هدف تمام رواندرمانیها تغییر تصویریست که فرد از خویشتن دارد » .
اولین گام بسوی یک پیشرفت گسترده برای کسب نتایج مطلوب ، تغییر نوع تفکر و بیان ما در رابطه با خویشتن است . خود محور بودن و خود دوستداری دو مقوله جداگانهاند . معنی خود دوستداری سالم اینست که ما اصراری برای توجیه خود و دیگران نداشته باشیم . ما باید بتوانیم از انجام هر کاری که به کیفیت و زیبایی زندگیمان میافزاید احساس راحتی کنیم .
مردم موفق همیشه از واژههای تشکرآمیز استفاده میکنند زیرا به این نتیجه رسیدهاند که باید قدر ارزشهای خود را بدانند . دیگران با ما همان رفتاری را دارند که ما با خود با خویشتن داریم.
ارزش انسان :
شما سزاوار عشق و احترام هستید تنها به این خاطر که شما ، شما هستید . ارزشهای خود را بشناسید و مرتب برای خود خاطرنشان کنید که سزاوار بهترین رفتارها هستید . اگر تصویر ذهنی شما از خویشتن ناسالم باشد همواره درون خود زمزمهی « من لیاقت ندارم» را می شنوید و این نگرش باعث میشود که شادیها را بگونهای ناهشیار پس بزنید.
نشانههای رفتاری یک تصویر ذهنی ناسالم:
حسادت
منفی صحبت کردن درباره خود
احساس گناه
ناتوانی در ادای تعارفات کلامی
عدم پذیرش تعارفات کلامی
اهمیت ندادن به نیازهای خویش
سوال نکردن در مورد خواستههای خود
ضعف مزاجی پایدار
مقایسه خود با دیگران
انتقاد از دیگران
ناتوانی در پذیرفتن و لذت بردن از عواطف و محبت دیگران
ناتوانی در بیان عواطف
محروم ساختن بیدلیل خود از رفاه و آسایش و …
ادامه دارد ...