سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز خدمات مشاوره ای طلوع زندگی

ارتقاء سلامت خانواده

چگونه بر خود مدیریت کنیم ؟ قسمت دوم

تعریف چهارم

دانش مدیریت که مدیریت بر خویشتن را نیز به خوبی نمایان می سازد ، می گوید : مدیریت ، دانش استفاده از دانش هاست .

 

شما در هر حرفه و سطح سواد و رشته تحصیلی یا مقطع تحصیلی که باشید برای این که از دانش های آموخته شده خود یا مهارت های خویش بهره بگیرید ، نیاز مبرمی به مدیریت دانش دارید ؛ یعنی این که چگونه بتوان از این دانش بهره برد ، خود دانش ویژه ای است که به راحتی می توان آن را آموخت .

 

امروزه برای پوشش این تعریف می گویند که برای بهره گیری از دانش کاربری دانش ها ، آدمی باید :

برنامه ریزی بلد باشد .

سازماندهی فعالیت ها را صورت دهد .

انگیزه داشته باشد .

نوآوری جویی کند .

فعالیت های خود را کنترل کیفی ، تجزیه و تحلیل و بررسی کند .

 

تعریف پنجم

تعریف پنجم از مدیریت که بیشتر با شرایط زمان ما منطبق است و برای آغاز هزاره سوم قابل اعتناست ، می گوید : مدیریت ، توانایی اداره شرایط متناقض است .

 

دنیای امروز ، دنیای پیچیدگی هاست . انسان ها نسبت به سه دهه قبل بسیار پیچیده شده اند و مدیریت برخویشتن ، شناخت وضع موجود و توانایی اداره شرایط متناقض و فوق العاده متغیر است .

 

لارتس نظریه معروف خود تحت عنوان نظریه آشوب را مطرح می سازد و می گوید : اگر پروانه ای در پکن به پرواز درآید ، ممکن است طوفانی در فلوریدا به پا کند .

 

در این دنیای پیچیده تصمیم گرفتن مستلزم تفکر دقیق است و بیشتر افق های آینده را باید در نظر داشت . وقتی از نیچه ، فیلسوف آلمانی ، سؤال شد که مطالبی که عنوان می کنی غالبا با عصر جاری هماهنگی ندارد ، در جواب گفت : من برای آینده صحبت می کنم .

 

برای این دنیای پیچیده گاهی باید از مسئله فاصله بگیرید و به دقت روی آن فکر کنید ؛ یعنی از افق بالاتر نگاه کنید . هر چه افق دید انسان بالاتر باشد ، مدیریت او بالاتر می رود و به مرحله رهبری می رسد و بهترین نمود آن خود رهبری است .

در تعریف مدیریت در قالب تمثیل می گویند : مدیر کسی است که بالا رفتن از پله یا پله ها را بلد است

کسی که به مرحله رهبری یا خود رهبری می رسد کسی است که «محل و مکان گذاشتن پله را بلد است  .

ضرب المثلی هم هست که مدیریت سطح بالا بر خویشتن را که در حقیقت مرحله « خود رهبری » است

این گونه تعبیر می کند :

اگر کسی را دوست نداری ، ماهی به او بده تا بخورد ؛ ولی اگر کسی را دوست داری ، ماهی گیری به او بیاموز و اگر کسی را خیلی خیلی دوست داری ، توربافی به او یاد بده .

 

آدم تورباف ، لذت ماهی گیری و ماهی خوردن را خود می برد و وابسته نمی ماند ؛ مانند یک خود راهبر است که هم مسیر را می شناسد و هم جهت حرکت و هم انتهای مسیر را .

 

در مدیریت برخویشتن و محیط ، هیچ گاه نباید پیش داوری کرد . پیش داوری کردن ، یعنی تک سبب بینی و متعصب بودن .

 

باید دقت داشته باشیم که زندگی دارای یک سری استاندارد است . در مدیریت برخویشتن ، نیاز داریم تا استانداردهایمان واقع گرا باشند . استانداردهای دانش مدیریت برخویشتن عبارتند از :

سطح کافی از دانش ،

امروزی بودن ، رفتار ترازمند

و عملکرد مناسب .

 

اهداف دست یافتنی را برای حرارت فکری و حرکت و سرعت انتخاب کنید و در آغاز ، اهداف قریب را تعقیب کنید و نگذارید تهدیدها و ابهامات دنبال شما بدوند .

 

یکی از ویژگی های مدیریت بر خویشتن سکوت به موقع است .

سعی کنید در همه مراحل ، ضمن این که طوفان و آتش فشانی از حرکت و اوج طلبی و رشدیابی در درون شما شعله ور است ، پیک آرامش باشید . همواره بر سکوت متمرکز شوید ؛ ولی در جای خود تلاطم بیان شوید .

هنگامی که سکوت فرا رسید ، سکوت را زندگی کنید و بکوشید به هر جا که می روید ، پیک امید ، آرامش و حرکت به سمت موفقیت باشید .

 

بعضی افراد همیشه نماد مدیریت و آرامش با اهدافی بلند و روحیاتی بلند مرتبه اند ؛ اینها را باید شناخت و از آنها الگو گرفت .

 

برای رسیدن به خود رهبری و مدیریت بر خویشتن ، دوری از افراد مضطرب لازم ست ؛ زیرا معاشرت دائمی و ارتباط با مردمان مضطرب ، شما را گرفتار می سازد . برعکس ارتباط با انسان های آرام حتی به مدت کوتاه ، آرامش را به شما هدیه می کند ؛ چون آرامش و نا آرامی مانند مغناطیس منتقل می شوند .

برای تمرین آرامش در مدیریت کارها و مدیریت بر خویشتن سعی کنید هر کاری را ده دقیقه زودتر آغاز کنید که این کار به ویژه در سفر ، شما را از اضطراب دور می کند .

برای مدیریت بهتر بر خویشتن و در برخورد با دیگران و رویدادها تمرین کنید تا بهترین را ببینید .

برای تکمیل روحیه خود راهبری و مدیریت برخویشتن ، بخشنده باشید . آموخته های خود را به دیگران بیاموزید و تجاربتان را منتقل کنید . وقتی شما تجربه ای را منتقل می کنید ، سعی خواهید کرد که به جای آن چیز جدیدی بیاموزید ؛ از این رو همیشه جست وجوگر باقی خواهید ماند و طراوت و تازگی علمی و عملی خواهید داشت .

برای حرکت به سمت مدیریت کارآمد بر خویشتن ، انگیزش و آرامش دو روی یک سکه اند و اگر با هم باشند ، خیلی مفیدند .

از زندگی لذت ببرید و معنویت را در زندگی جریان دهید . انسان زمانی به شهود بر خویشتن می رسد که در حیات خویش ، روزنه های معنویت را بیشتر کند . یکی از مهم ترین عوامل آرامش زا و دغدغه زدا ، دنیای معنویت است که نوعی اکسیر آرامش است .