سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز خدمات مشاوره ای طلوع زندگی

ارتقاء سلامت خانواده

تفاهم نامه صدور مجوز مراکز مشاوره ازدواج و خانواده بین سازمان نظام روان شناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران و معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان سه شنبه 24/03/93 منعقد شد .

در این مراسم که با حضور اصحاب رسانه، در سازمان نظام روان شناسی و مشاوره برگزار گردید؛ ابتدا آقای دکتر گلزاری با اشاره به اینکه در حوزه ازدواج و خانواده نیازمند مشاوره هستیم افزود: شرایط کنونی ازدواج و خانواده رضایت بخش نیست چرا که انگیزه ازدواج در جامعه کاهش یافته و به علل مختلف مانند عوامل معیشتی و اقتصادی سن ازدواج افزایش یافته است.

وی با تاکید بر ضرورت ارائه آموزش از سوی افراد دارای صلاحیت تخصصی گفت: در رشته های مهندسی و پزشکی پروانه تخصصی اهمیت زیادی دارد ولی برخی افراد بدون برخورداری از پروانه تخصصی از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره به ارائه آموزش های مشاوره اقدام می کنند و این در حالیست که ارائه هرگونه مشاوره پیش از ازدواج تا پس از آن باید از سوی افراد دارای صلاحیت علمی انجام شود و حتما از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره پروانه داشته باشند. وی افزود بر اساس این تفاهم نامه مراکز مشاوره ازدواج باید از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره پروانه داشته باشند و مجوز مراکز آنها توسط این سازمان صادر شده باشد. علاوه بر آن تابلوی این مراکز با آرم معاونت ساماندهی امور جوانان و سازمان نظام روان شناسی و مشاوره خواهد بود. همچنین ارائه دهندگان مشاوره ازدواج متاهل باشند و براساس سند ملی ازدواج و قوانین سازمان نظام روان شناسی و مشاوره عمل کنند.

ارائه دهندگان مشاوره ازدواج باید متاهل باشند

وی با اشاره به افتتاح مراکز ازدواج و خانواده گفت: این مراکز از چهارم مهرماه همزمان با هفته ازدواج افتتاح خواهد شد.

گلزاری تصریح کرد نظارت تخصصی بر عملکرد مراکز مشاوره ازدواج به عهده سازمان نظام روان شناسی و مشاوره است و وزارت ورزش و جوانان از این مراکز از طریق توانمندسازی آنها و حمایت مالی در صورت تخصیص منابع پشتیبانی می کند.

در ادامه دکتر محمد حاتمی معاونت امور کمیسیون ها و نظارت حرفه ای سازمان نظام روان شناسی و مشاوره اظهار کرد: در سازمان نظام روان شناسی 16 کمیسیون تخصصی فعالیت می کنند که البته قصد داریم کمیسیون مشاوره ازدواج را نیز تشکیل دهیم.

وی با بیان اینکه سازمان نظام روان شناسی و مشاوره 12000 نفر عضو در کشور دارد اظهار کرد اولین وظیفه ما صدور مجوز پروانه اشتغال حرفه ای و در ادامه نظارت بر آن است. البته ما به نظارت نیز اهمیت بسیار زیادی می دهیم. نظارت تخصصی بر اساس قانون بر عهده سازمان نظام روان شناسی و مشاوره است.

دکتر حاتمی در ادامه گفت: بحث صدور مجوز مراکز مشاوره مغفول مانده بود. با توجه به انجام کار کارشناسی در دولت و مجلس از سوی مجلس مقرر شد که مجوز خدمات روانشناسی و مشاوره از هر نوع آن را سازمان نظام روان شناسی صادر کند و این دستور به دولت ابلاغ شد.

وی با اشاره به مراکز مشاوره ازدواج اظهار کرد: 200 مرکز مشاوره ازدواج قبلا از سازمان ملی جوانان سابق مجوز دریافت کرده اند. یک دسته از مراکز نیز از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره مجوز دریافت کرده اند و آنها می توانند فعالیت خود را ادامه دهند. اما برخی از مراکز از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره مجوز ندارند اما مدیران مسئول آنها پروانه حرفه ای دارند. قرار شد به صورت فوق العاده پرونده آنها را در کمیسیون مراکز بررسی کنیم که 86 مرکز دارای چنین شرایطی هستند.

دکتر حاتمی افزود: حدود 100 مرکز نیز نقص پرونده دارند و مدیران مسئول آنها پروانه اشتغال حرفه ای ندارند. مقرر شده بررسی شود و سازمان حداکثر مساعدت را جهت ادامه فعالیت آنها می نماید. اما اگر مرکزی هیچکدام از شرایط را نداشته باشد ادامه فعالیت آنها غیرقانونی است.

معاون امور کمیسیون ها و نظارت حرفه ای سازمان نظام روان شناسی و مشاوره افزود: در حال انعقاد تفاهم نامه ای با سازمان بهزیستی هستیم. اراده ما در خصوص سازمان بهزیستی همکاری و کمک به آنهاست. چرا که جمعیت مورد هدف آنها نیازمند کمک بیشتری هستند. ما می خواهیم توان تخصصی سازمان بهزیستی را چند برابر کنیم و این یک فرصت برای جمعیت هدف آنان است.

دکتر حاتمی تاکید کرد: چنانچه واحدی از سازمان بهزیستی از آبان ماه سال گذشته پروانه فعالیت مرکز مشاوره ای را صادر کرده کرده باشد قطعا این عمل مورد تایید ریاست سازمان بهزیستی آقای دکتر هاشمی نیست.

چنانچه واحدی از سازمان بهزیستی از آبان ماه سال گذشته پروانه فعالیت مرکز مشاوره ای را صادر کرده باشد قطعا این عمل مورد تایید ریاست سازمان بهزیستی آقای دکتر هاشمی نیست.

در ادامه این نشست دکتر فریبرز درتاج معاون پژوهشی سازمان نظام روان شناسی اظهار کرد: شاخص هایی را برای ارائه خدمات مشاوره در نظر گرفته ایم و مراکز ارائه دهنده این خدمات در چهار طبقه رده بندی می شوند.

همچنین دکتر بهمن بهمنی مدیر کل دفتر ازدواج و تعالی خانواده اظهار کرد: در هفته اول ازدواج شش مرکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده در تهران و پنج مرکز در استان ها راه اندازی می شود. این مراکز بلافاصله پس از راه اندازی در مکان هایی برای ارائه آموزش تخصصی به منظور فعال شدن مراکز مشاوره ازدواج بعدی فعالیت می کنند.